Koppeling Excen/Patdoc

Vanuit OZO is het mogelijk om wondmaterialen te bestellen bij Excen/Patdoc. Hieronder wordt uitgelegd hoe deze koppeling werkt binnen OZO. De koppeling kun je aanvragen via Excen of door te mailen naar helpdesk@ozoverbindzorg.nl.

Stappen om wondmaterialen te bestellen bij Excen

1. Zoek de patiënt op in OZO waarvoor je hulpmiddelen voor de wondzorg wilt bestellen en klik op de module Wonden.

2. Als deze knop er niet staat, moet je eerst naar het Cliëntprofiel gaan en daar de module Wondbeleid aanvinken.

3. Klik op Wond toevoegen.

4. Vul nu de locatie van de wond in en klik op Wond toevoegen.

5. Nu verschijnen er een aantal extra velden. Bijvoorbeeld sinds wanneer de wond aanwezig is, wat de medische indicatie is, mogelijke comorbiditeiten en de afmetingen. Vul al deze velden zo nauwkeurig mogelijk in.

6. Druk op Opslaan. Nu kan je aangeven wie allemaal deze wond mogen zien in OZO en dus ook wie er wondmateriaal mag bestellen. Dit doe je door diegene de rol Uitvoerder te geven.

7. Klik op Bewaar. Nu wordt de wond opgeslagen en kom je in een scherm waar je een overzicht ziet van wat je hebt ingevuld. Vanuit dit scherm kan je direct de hulpmiddelen bestellen.

8. Klik op Wondmateriaal bestellen. Nu wordt je doorverwezen naar PatDoc, het bestelsysteem van Excen. Je wordt hier automatisch ingelogd en tijdens deze stap wordt de patiënt en de wond in PatDoc opgeslagen.

9. Bovenaan de bestellijst zie je eventuele eerdere bestellingen voor deze patiënt. Die kan je inzien door op het vergrootglas te klikken.

10. In de bestellijst zie je alle materialen staan. Aan de linker kant zie je twee kolommen. Alles wat je in de linker kolom invult, wordt direct bij de patiënt thuis afgeleverd. Je vult hier het aantal verpakking in. Onder de kolom inhoud kan je zien hoeveel er in een verpakking zit en wat de kosten zijn. Al deze materialen worden vergoed door de verzekeraar.

11. Als je alle materialen hebt toegevoegd klik je onderaan de pagina op Naar de bevestigingspagina. Hier krijg je een overzicht van alles wat je gaat bestellen. Als dit klopt, klik je op Bestelling plaatsen.