Hoe schrijf ik een cliënt/jeugdige uit?

Een cliënt/jeugdige schrijf je alleen uit wanneer de cliënt/jeugdige hier zelf om heeft gevraagd of geen zorg meer ontvangt. De coördinator (huisartsenpraktijk, (wijk)verpleegkundige of casemanager) kunnen OZO-accounts verwijderen.

1. Ga hiervoor naar het cliëntprofiel van de betreffende cliënt/jeugdige
  2. In het volgende scherm klik je in het blok met adresgegevens (linksboven in beeld) op de knop schrijf cliënt uit
  3. In het volgende scherm kun je de reden van de uitschrijving vermelden
  4. Er verschijnt een pop-up scherm in beeld, klik op OK
  5. Het OZO-account is uitgeschreven en wordt na 1 maand verwijderd

Ben je zelf geen coördinator, dan kun je via een bericht in OZO een verzoek doen aan de coördinator om de cliënt uit te schrijven.

Ben je een persoonlijke relatie van de cliënt? Dan heb je nog een maand te tijd om gegevens op te slaan. Na een maand wordt ook jouw account verwijderd. Tenzij je aan meerdere cliënten gekoppeld bent.