Hoe handel ik als professional (POH'er) een dagcurve af of pas ik iets aan in het diabetesbeleid?

In deze instructievideo leggen wij uit hoe je dagcurves afhandelt, een bericht verstuurd naar aanleiding van een dagcurve of het diabetesbeleid aanpast:

1. Klik de actie in de takenlijst aan om de ingevoerde dagcurve te openen.
  2. Bovenin het scherm zie je de meest recente dagcurve die is ingevoerd. Er staat vermeld wie de dagcurve heeft ingevoerd, de datum en hoe laat.
  3. Vervolgens zie je de waarden die zijn ingevoerd.
  4. Onder het kopje opmerkingen staat eventueel een opmerking vermeld bij de ingevoerde dagcurve, als er bijv. bijgespoten is.
  5. Scroll naar onder om het beleid in te vullen of aan te passen.
  6. Dit doe je door op een van de onderstaande blauwe knoppen te klikken beleid aanpassen. Deze knop gebruik je om een beleid in te voeren of aan te passen. Denk hierbij aan het wijzigen van de insuline eenheden of het invoeren van het gehele beleid. De deelnemende personen krijgen bij een aangepast beleid een melding.
  7. Als je klikt op geen actie nodig is er geen aanpassing nodig in het huidige beleid. De deelnemende personen krijgen hier geen melding van.
  8. Wanneer je naar aanleiding van een dagcurve wilt overleggen met bijv. een wijkverpleegkundige kan je op de knop bericht versturen klikken om een bericht te sturen.
  9. Ben je met meerdere praktijkverpleegkundigen betrokken bij een cliënt dan komt er nog een knop met overlaten aan collega in beeld zodat je de dagcurve kunt doorzetten naar jouw collega.
  10. Klik op beleid aanpassen.
  11. Het beleid opent zich en je kan de wijzigingen doen in bijv. de eenheden of het beleid bij een hypo of hyper. Klik op verstuur om het beleid aan te passen.
  12. De betrokkenen krijgen hier een melding van.