Hoe maak ik een wondplan aan?

Zo maak je een wondplan aan:

1. Zet de module module wondplan aan in het cliëntprofiel.
  2. Klik op de blauwe knop wonden.
  3. Klik op wond toevoegen.
  4. Vul de locatie van de wond in.
  5. Kies voor de methode kort of uitgebreid.
    1. Kort: voeg foto’s van de wond en opmerkingen toe of stel vragen.
    2. Uitgebreid: beschrijf de wond en stel het wondbeleid op.

1. Klik op wond toevoegen.
  2. Beschrijf de wond aan de hand van factoren, daar waar een sterretje achter staat is een verplicht veld, vul die in.
  3. Vul de verzorging in van de wond.
  4. Vink aan hoe jij wil dat de voortgangsrapportage wordt ingevoerd.
  5. Geef aan hoe vaak er gerapporteerd moet worden.
  6. Voeg eventueel afspraken of opmerkingen aan het beleid toe.
  7. Zet het vinkje aan wanneer deelnemers betrokken willen worden bij dit probleem en op de hoogte moeten worden gehouden.
  8. Je kunt een bijlage (foto of bestand) toevoegen door op selecteer bestand te klikken.
  9. Klik op opslaan om de wond aan te maken.
  10. Voeg in het volgende scherm deelnemers toe aan het wondplan door ze de juiste rol te geven. Klik vervolgens op bewaar.
    1. Als uitvoerder kun je rapporteren over de wond.
    2. Degene die dit wondplan heeft aangemaakt is standaard de verantwoordelijk zorgprofessional, dit kun je aanpassen.
  11. De wondfoto en het beleid zijn opgeslagen. Door op details te klikken zie je meer informatie over de wond.