Hoe werkt de module Zorgpad heupfractuur ZGT

De module 'Zorgpad heupfractuur ZGT' is ontwikkeld voor de afdeling traumatologie in het ZGT Almelo. Op deze afdeling vind het onderzoek  'Optimale ketenzorg voor kwetsbare ouderen met een heupfractuur' plaatst. 


Jaarlijks worden in Nederland ruim 19.000 patiënten ouder dan 65 jaar met een heupfractuur opgenomen in het ziekenhuis. De behandeling van een heupfractuur heeft als doel te herstellen naar het niveau van functioneren voor de fractuur. Om de zorg voor de oudere patiënten met een heupfractuur verder te verbeteren, is begin 2017 het ‘up and go’ na een heupfractuur project gestart. Dit project richt zich op de ontwikkeling van een multidisciplinaire keten brede ondersteuning van de patiënt in zijn revalidatie proces met als doel zelfredzaamheid te optimaliseren. Een transmuraal zorgpad is ontwikkeld en hierbinnen worden patiënten gemonitord door middel van klinimetrie en activiteiten sensoren.

Doel van het onderzoek is om deze manier van monitoring te evalueren en om op basis van de monitoring feedback te ontwikkelen die de revalidatie van patiënten met een heupfractuur optimaliseert.


De metingen die gedaan worden voor dit onderzoek worden door zowel het ziekenhuis als het revalidatiecentrum bijgehouden in OZO. Aan het einde van het traject van een patiënt worden de gegevens geëxporteerd naar een onderzoeksysteem voor verdere verwerking in het onderzoek.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.