Certificaat vervangen door beheerder

In organisatie accounts in OZO, zie je in het blok "SAML configuratie" 2 certificaten staan:

1. Ondertekeningscertificaat – deze komt van de organisatie zelf.
  2. Versleutelingscertificaat – deze geeft Zorgverband uit.

Ondertekeningscertificaat

Wanneer het ondertekeningscertificaat verlopen is, dient er vanuit jouw organisatie een nieuwe "public key" naar OZO gestuurd te worden. Het kan handig zijn dat in het organisatie account wordt aangevinkt dat er een bericht wordt gestuurd zodra het ondertekeningscertificaat verloopt. Op dat moment krijgt de beheerder een mail hierover.

Versleutelingscertificaat

Het initiatief voor het vernieuwen en delen van dit certificaat ligt bij OZO.

Wanneer het versleutelingscertificaat verloopt, krijgen de systeembeheerders van OZO daar een melding van. Vervolgens vragen zij een nieuwe aan en worden deze automatisch verstuurd naar de beheerders van de organisatie.

Heeft jouw organisatie geen beheerder en is het versleutelingscertificaat verlopen, stuur dan een mail naar helpdesk@ozoverbindzorg.nl met het verzoek om een nieuw certificaat.

Deze ontvang je dan als txt-bestand van onze helpdesk, zodat je deze zelf weer in kan voeren in het OZO-account van jouw organisatie.