Welke stappen zijn er binnen een ZWA?

Een zwaarwegend advies (ZWA) kent de volgende statussen:


  1. Details; invullen van het ZWA door een medewerker van STH (rol Beheer).
  2. Controle; door STH Team ZWA (rol Controleur).
  3. Gecontroleerd; medewerker STH kan wijzigen aanmaken en weer laten controleren of doorzetten voor ondertekening/richting gemeente (rol Beheer).
  4. Ondertekenen; door iedereen binnen het ZWA met rol Ondertekenaar. Of door het uploaden van een ondertekend advies door de rol Beheer.
  5. Implementeren; medewerker van het STH koppelt de gemeente aan het ZWA. Gemeente (rol Ontvanger) krijgt hiervan een melding. 
  6. Afgewezen; door de gemeente (rol Ontvanger)
  7. Afgehandeld; door de gemeente (rol Ontvanger)


Elk ZWA doorloopt de statussen van boven naar beneden. Onderaan dit artikel staan alle stappen van een ZWA afgebeeld met daarbij de status vermeld.


Afwijzen gemeente

Als een ZWA wordt afgewezen door de gemeente dan wordt de status aangepast naar 'details' en begint het proces weer van voren af aan.


Ondertekenen

Niet elk ZWA hoeft ondertekend te worden, deze status kan dan ook overgeslagen worden. Dit is het geval bij het domein WMO en bij mutaties binnen het domein jeugd. Het ondertekenen kan zowel digitaal als fysiek. In dat laatste geval wordt er een pdf gedownload, deze wordt ondertekend en weer geüpload in het systeem. Bij het uploaden kan aangegeven worden of het bestand een ondertekend ZWA is. Zo ja dan wordt het ZWA automatisch doorgestuurd naar de gemeente.


Proces ZWA

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.