Kan ik mezelf toevoegen aan het netwerk van een ingeschreven client/jeugdige?

Wanneer je jezelf niet kunt koppelen aan het netwerk van een cliënt/jeugdige, krijg je hiervan een melding te zien dat het BSN al voorkomt.

Het kan zijn dat in de melding de naam van een professional benoemt staat ("komt voor in het netwerk van ..."). In dat geval kan die persoon jou toevoegen aan het netwerk.


Maar je kunt ook jezelf, als professional, koppelen aan een bestaande cliënt in OZO. 


Zo nodig je jezelf uit aan het netwerk van een cliënt/jeugdige:

  1. Klik op de startpagina rechts onderin op de knop 'toevoegen'. Klik hierna op de knop 'koppel cliënt'.
  2. Voer het BSN in van de cliënt waar je aan gekoppeld wilt worden.

 

Staat de cliënt/jeugdige niet in OZO, dan kun je een account voor de cliënt/jeugdige aanmaken, dit doe je zo: Hoe voeg ik een client/jeugdige toe? (incl. stappenplan)Let op; wanneer je jezelf hebt gekoppeld aan het netwerk van de cliënt, dien je nog wel toestemming te krijgen om deel te nemen. De cliënt en/of diens vertegenwoordiger krijgt hier automatisch een melding van.

Pas wanneer zij (met de daarvoor bestemde knop in OZO) toestemming hebben gegeven dat jij toegevoegd mag worden aan het netwerk, kun jij ook daadwerkelijk zaken zien en doen in het account van de cliënt.


Als de cliënt niet zelf actief is in OZO en ook geen vertegenwoordiger heeft, krijgt de coördinator deze melding en dient de coördinator de toestemming te geven.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.